Skip to main content
Hulpvraag

Regulatie- en ontwikkelingsproblemen bij baby en kind

Regulatie- en ontwikkelingsproblemen bij baby en kind

Bij sommige baby's en kinderen gaat het groeien wat moeilijker; reflux, voorkeurshouding, voedingsproblemen, problematisch huilen, zijn maar enkele voorbeelden van waar u zich zorgen kan over maken.

Osteopathie biedt heel vaak laagdrempelige hulp voor baby's.  Doordat we kijken naar het hele lichaam, waarbij we ook naar zwangerschap en geboorte kijken, kunnen we door de juiste behandeling vaak veel betekenen.

Ook voor peuters, kleuters en kinderen kan osteopathie helend werken.  Reflexintegratie, stimuleren van de motorische ontwikkeling, spanningen reguleren, leren kruipen (lateralisatie), problemen bij neurodiversiteit (zoals adhd, ass, add).  Ook hier gaan we samen aan de slag en geven we tools en oefeningen mee waar jullie thuis mee aan de slag kunnen.

Vanuit onze ervaring en expertise proberen wij zoveel mogelijk kennis te delen, iets waar elke ouder recht op heeft.

Geen langdurige behandelingen, maar doelgericht samenwerken om het beste resultaat te komen. 

Andere Hulpvragen

  • "De tips en filmpjes die we kregen voor de oefeningen om Niko's kruipen en vertraagde motoriek op te activeren waren waardevoller dan een Zwitsers zakmes. Het deed zijn werk en hij werd een compleet anders, vrolijk kindje! "
  • "Wow, wat een verschil. Tess slaapt nu al veel beter in. Ik zet 'de otter' op en zeg haar dat het tijd is om te slapen, na wat wiegen op mijn schoot vraagt ze nu zelf om haar bed en valt dan zonder te huilen in slaap. Ze slaapt hele nachten alleen nu! Dank je wel voor al jullie tips, het is echt onze redding geweest.  "

  • "De paniek die ik voelde met de bevalling in zicht en net na de geboorte zijn dankzij jullie coaching en osteopathie behandelingen weggenomen. Ik heb echt het gevoel handvatten te hebben gekregen voor het moederschap en onze lieve Sofia is daarmee ook een hele tevreden baby geworden. "