Skip to main content
Hulpvraag

Long Covid en Burn-out

Long Covid en Burn-out

Langdurige klachten door Long-COVID of Burn-out

Long-COVID en Burn-out zijn twee uitdagende gezondheidsproblemen die steeds vaker voorkomen in onze moderne samenleving.  Long COVID verwijst naar de aanhoudende symptomen die mensen kunnen ervaren na het herstellen van een COVID besmetting.  Deze symptomen kunnen bestaan uit vermoeidheid, kortademigheid, spierpijn, concentratieproblemen en meer, waardoor het dagelijkse leven ernstig wordt beperkt. 

Burn-out is een gevolg van chronische stress en uitputting, waarbij mensen zich emotioneel uitgeput en overweldigd voelen, maar ook veel fysieke klachten  ervaren.  Het lichaam valt uit...men heeft overal pijn, kan zich niet meer concentreren, en het functioneren wordt ernstig beperkt.

Hoe kunnen osteopatische technieken helpen bij gerelateerde klachten? 

Wij hebben ervaring in het behandelen van patiënten met Long-COVID en kunnen gerichte technieken toepassen om symptomen zoals kortademigheid, spierspanning en vermoeidheid te verlichten. Het fysieke behandelen ervan komt haast altijd neer op het reguleren van het zenuwstelsel dat verschillende delen van de hersenen en het lichaam in een gelaagd systeem verbindt. 

Wetenschappelijke invalshoek

Ons zenuwstelsel bestaat uit verschillende lagen of systemen.  Deze vormen de lichamelijke basis voor veiligheid en sociale contacten.  Het zorgt ervoor dat we ons kunnen hechten en interageren met anderen.  Wanneer er een systeem onder druk komt te staan, zoals bv. bij een levensbedreigende situatie, zorgt een ander systeem ervoor dat we gepast reageren.  Dit kan door stil te blijven staan, te vluchten of te vechten.  Eens de gevaarsituatie weg is, zorgt dan nog een ander systeem dat we opnieuw kunnen ontspannen, rusten, en dat ons lichaam opnieuw herstelt.

Wanneer een lichaam door allerlei redenen uit evenwicht geraakt (langdurige en toxische stress, depressie, burn-out, slaapdeprivatie, overprikkeling,...) gaat het reageren, dit kan zowel fysiek als psychisch zijn.  Het lichaam moet dan letterlijk terug in de juiste positie gezet worden.

Gian Franco probeert de balans in deze systemen te herstellen door specifieke osteopatische technieken (methode De Bakker) te gebruiken.
Deze zorgen voor evenwicht en een boost in het zelf herstellend vermogen van het lichaam.  Alsook voor ontspanning en verwerking van het psychische gedeelte. Dit omdat een blokkade in een van de systemen een remming geeft in het andere.  Ze zijn dus beide beïnvloedbaar door een deskundige behandeling en de resultaten zijn meetbaar in het gehele lichaam.

Persoonlijke benadering

We begrijpen de complexiteit en gevoeligheid van deze aandoeningen en nemen de tijd om jouw specifieke situatie te beluisteren.  We houden zoveel mogelijk rekening met individuele behoeften en doelen.

Andere Hulpvragen

  • "De tips en filmpjes die we kregen voor de oefeningen om Niko's kruipen en vertraagde motoriek op te activeren waren waardevoller dan een Zwitsers zakmes. Het deed zijn werk en hij werd een compleet anders, vrolijk kindje! "
  • "Wow, wat een verschil. Tess slaapt nu al veel beter in. Ik zet 'de otter' op en zeg haar dat het tijd is om te slapen, na wat wiegen op mijn schoot vraagt ze nu zelf om haar bed en valt dan zonder te huilen in slaap. Ze slaapt hele nachten alleen nu! Dank je wel voor al jullie tips, het is echt onze redding geweest.  "

  • "De paniek die ik voelde met de bevalling in zicht en net na de geboorte zijn dankzij jullie coaching en osteopathie behandelingen weggenomen. Ik heb echt het gevoel handvatten te hebben gekregen voor het moederschap en onze lieve Sofia is daarmee ook een hele tevreden baby geworden. "